6944772853
ΕΠΑΘΛΟ ΧΩΜΑΤΙΝΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗΣ

Λ.Α.Σ. Racing Club

Η Λ.Α.Σ. σαν ιδέα άρχισε να έρχεται στο μυαλό πέντε έξι φίλων του αυτοκινήτου το 1986 έχοντας  τις υπέροχες εικόνες του Εθνικού μας αγώνα – το ράλι Ακρόπολις – που τότε όργωνε τα υπέροχα χώματα του Πάρνωνα.

Με αυτές τις υπέροχες εικόνες , τον ήχο  που ακόμα και τώρα περνώντας από τις τότε ειδικές , νομίζεις  ότι ακούς τα group b και  θα περάσουν και πάλι μπροστά σου , αποφασίσαμε να ιδρύσουμε την  ΛΕΣΧΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ ( Λ.Α.Σ. ).

                  Το 1987 λοιπόν 21 φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού νομιμοποιήσαμε αυτό που είχαμε στο μυαλό μας .

                  Το πρώτο Δ.Σ. άπειρο από διοργανώσεις , αλλά σύμμαχο την θέληση και την αγάπη αυτού που ιδρύσαμε , διοργανώσαμε την 1η δεξιοτεχνία μέσα στη Σπάρτη με καθολική συμμετοχή αγωνιζομένων και θεατών. Εικόνες πρωτόγνωρες για την πόλη που ζούμε .

                Ακολούθησε το 1ο Rally Sprint και μάλιστα σε έναν χώρο 50 στρεμμάτων – δηλ. μια πίστα –  στην άκρη της Σπάρτης   , κάτι πρωτοποριακό για τα αγωνιστικά δρώμενα της εποχής . Και σε αυτήν την προσπάθειά μας  αγωνιζόμενοι , θεατές και χορηγοί , αγκάλιασαν την Λ.Α.Σ. .

                Ακολούθησαν δεξιοτεχνίες , σπριντ , εκδηλώσεις κοινωνικές για άτομα ΑΜΕΑ , σεμινάρια και επιδείξεις ασφαλούς οδήγησης , προσφορές σε μέλη της Λ.Α.Σ. , εκπομπές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές για θέματα αυτοκινήτου και γενικά μια έντονη παρουσία στην κοινωνία της Λακωνίας , φέρνοντας πολύ κοντά αρκετό κόσμο στο άθλημα του   αυτοκινήτου .

                Κορυφαία στιγμή για την Λ.Α.Σ. είναι όταν ομόφωνα το Δ.Σ. αποφάσισε να αποτελέσει ιδρυτικό μέλος με το Νο 16 στην Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος ( ΟΜΑΕ ) .

                 Τα τελευταία χρόνια οι αγώνες μας έχουν πάρει το όνομα ΄΄ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ΄΄ που έχει αποτελέσει σημείο αναφοράς   , με μεγάλο αριθμό συμμετοχών  αλλά και υψηλά στοιχεία καλών διοργανώσεων , αποσπώντας υψηλές βαθμολογίες από τους εκάστοτε Παρατηρητές .

Scroll Up